Uspješno završio projekt „Želim raditi želim pomoći“

1. lipnja 2020. godine službeno je završio projekt „Želim raditi-želim pomoći“ koji je trajao 30 mjeseci. Nositelj projekta bio je grad Otok, partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Vinkovci, Centar za socijalnu skrb Vinkovci i udruga „Hrvatska žena Otok“. Vrijednost projekta je bila 6.357.323,31 kuna koji je u 100% iznosu financiran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u programskom razdoblju 2014.-2020. Ovim projektom je bilo zaposleno 45 teško zapošljivih žena i tri osobe na samoj provedbi projekta.

Cilj projekta je poboljšati pristup zapošljavanju i tržištu rada žena pripadnica ranjivih skupina na području grada Otoka, te omogućiti dodatno obrazovanje, odnosno osposobljavanje, povećati socijalnu uključenost i kvalitetu života starijih osoba, osoba u nepovoljnom položaju, te osoba sa invaliditetom u čemu smo i uspjeli. Radom u sklopu ovog projekta žene su stekle dodatna znanja i vještine te postale konkurentnije na tržištu rada.

Krajnji korisnici su bile osobe starije životne dobi, osobe u nepovoljnom položaju i
osobe sa invaliditetom koje su dobivale pomoć i podršku u vlastitom domu.

Korisnicima se pružala pomoć u dostavi namirnica, pripremi obroka u kućanstvima korisnika, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora, pomoć u socijalnoj integraciji, posredovanje u ostvarenju raznih prava, dostava lijekova, dostava pomagala i sl., pružanje psihosocijalne podrške korisnicima kroz razgovore i druženje, uključivanje u društvo te pratanja i pomoć u različitim socijalnim aktivnostima.

Projekt se pokazao uspješnim i dobro prihvaćen u lokalnoj zajednici. Gradonačelnik grada Otoka Josip Šarić je zadovoljan rezultatom uspješne provedbe projekta, a zbog velike zainteresiranosti korisnika i nezaposlenih žena Grad Otok u suradnji s Otočkom razvojnom agencijom na inicijativu gradonačelnika pripremio je i prijavio novi projekt pod nazivom „Želim raditi-želim pomoći-faza II“. Vrijednost projekta je 4.990.000,00 kuna te ukoliko bude odobren zaposliti će 55 teško zapošljivih žena koje će pružit pomoć i potporu 330 korisnika starije životne dobi te će tako Grad Otok nastaviti brigu o svojim građanima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *