Objava članka u Vinkovačkom listu Program „Zaželi“ u Gradu Otoku

Projekt „Želim raditi – želim pomoći“ ulazi u završnu fazu svoje provedbe. Započeo je 1. prosinca 2017. godine potpisivanjem ugovora dodjeli bespovratnih sredstava  koji se financiraju u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Samim potpisivanjem započela je i provedba projekta, a trajat će 30 mjeseci, odnosno do lipnja 2020. godine.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 6.357.323,31 kn, a financira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u 100% iznosu.

U sklopu projekta „Želim raditi – želim pomoći“  zaposleno je 45 žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada s naglaskom na starije od 50 godina. Jedan od važnih ciljeva projekta je i osposobljavanje žena, pripadnica ranjivih skupina društva na području grada Otoka. Sukladno tome 25 zaposlenih žena osposobljavalo se za Njegovateljicu kako bi bile konkurentnije na tržištu rada.

Grad Otok kao nositelj projekta kroz svoj rad veliku pozornost poklanja brizi o najranjivijim skupinama društva.

Kroz projekt zaposlene žene se brinu o 225 korisnika. One obilaze korisnike na području Otoka i Komletinaca.  Svaka zaposlena žena ima bicikli koji joj olakšava odlazak od korisnika do korisnika.

 Korisnici su osobe starije životne dobi, osobe u nepovoljnom položaju ili osobe s invaliditetom. Svaki mjesec uz paket higijenskih potrepština, korisnici dobivaju pomoć kroz dostavu namirnica, pomoć i podršku u obavljanju svakodnevnih aktivnosti,  pomoć u pripremi obroka, kroz brigu o higijeni i osobnom izgledu,  pratnju kod doktora, dostavu lijekova, pružanje psihosocijalne pomoći kroz razgovor i druženje koje je njima iznimno bitno, nećemo pretjerati ako kažemo da im  je to najvažnije.  

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *