Objava članka u Vinkovačkom listu Program „Zaželi“ u Gradu Otoku

Projekt „Želim raditi-želim pomoći“ provodi se već 23 mjeseca u Otoku i Komletinacima. Ovim je projektom zaposleno je 45 žena koje su pripadale u teško zapošljivu skupinu. Zaposlenice se brinu o 225 krajnjih korisnika kojima je pomoć neophodna, a to su većinom osobe samci starije životne dobi. Njih se svakodnevno posjećuje, osim blagdanima, praznicima i vikendom. Radnice do svojih korisnika stižu brzo i zdravo jer koriste bicikle koji su im osigurani kroz projekt.  

  Krajnji korisnici pomoć dobivaju na svom kućnom pragu, a u sklopu je projekta i podjela paketa s higijenskim potrepštinama jednom mjesečno.

Riječ je o projektu koji je donio višestruku korist u Otoku i Komletincima, a to su nova radna mjesta i briga o građanima treće životne dobi. Zaposlene žene ispunjavaju svoje zadatke savjesno i odgovorno što rezultira zadovoljnim korisnicima.

Zaposlenim ženama u projektu omogućit će se i povećanje znanja i vještina potrebnih na tržištu rada kroz obrazovanje/osposobljavanje kako bi po završetku projekta bile konkuretnije na tržištu rada.

Dosadašnja su iskustva izuzetno pozitivna i to potvrđuju i korisnici i zaposlenice. Ono što se uvijek ističe u ovoj vrijednoj priči jest upravo društvena dimenzija ovog projekta, a to je topla ljudska riječ koju zaposlenice odnose u domove korisnika i na taj im način potvrđuju da nisu sami i zaboravljeni.

Promicanje aktivnog sudjelovanja starijih osoba u društvenom, ekonomskom, političkom i kulturnom životu najbolji je put za očuvanje dostojanstva starijih osoba i njihove uključenosti u život zajednice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *